Cyrkulator do gotowania Sous Vide do 30L, 1500W YATO
Opis
Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania Sous Vide - YG-04730
Urządzenie do gotowania próżniowego marki Yato sprawdzi się w restauracjach i lokalach gastronomicznych a także w warunkach domowych umozliwiając przygotowanie dań kuchni molekularnej w zwykłym garnku o średnicy minimum 24 cm i wysokości od 19 do 25 cm.
Gotowanie sous vide pozwala na zachowanie zarówno smaku jak i wszystkich cennych składników żywności. Mięso przyrządzane tą metodą jest niezwykle delikatne i niemalże rozpływa się w ustach. Dodatkową zaletą gotowania sous vide jest fakt, że potrawa po ugotowaniu może być zamrożona w woreczku, w którym była przygotowywana. Później wystarczy ją podgrzać w gorącej wodzie, a będzie smakowała identycznie jak przed zamrożeniem.
Aby przygotować żywność w niższej temperaturze, należy ją najpierw zamknąć w specjalnym woreczku za pomocą pakowarki próżniowej (dostępne w naszej ofercie). Pozwala to na obniżenie temperatury wrzenia wody w jego wnętrzu. Im niższa temperatura i bardziej zbita potrawa tym więcej czasu trzeba, aby ją ugotować metodą sous vide (nawet do kilku, kilkunastu czy kilkudziesięciu godzin). Aby móc kontrolować proces gotowania należy mieć odpowiednie do tego celu urządzenie (cyrkulator lub garnek/bemar). Oferowany model jest odpowiedzią na te wymagania i spełni wszelkie Państwa oczekiwania. Urządzenie posiada certyfikat CE.
Cyrkulator wykonany został z wysokiej jakości trwałej, odpornej na korozję oraz łatwej w czyszczeniu stali nierdzewnej. Na elemencie grzejnym umieszczono wyraźne oznaczenia wymaganego minimalnego i maksymalnego poziomu wody w naczyniu.
Śruba umożliwia stabilny montaż cyrkulatora na krawędzi garnka o średnicy minimum 24 cm i wysokości od 19 do 25 cm. Śruba posiada zabezpieczenie przeciw zbyt mocnemu dokręceniu.
Cyrkulator wyposażony został w czytelny panel sterowania z wyświetlaczem LCD, który informuje użytkownika o ustalonej i aktualnej temperaturze oraz o ustawionym czasie gotowania.
Grzałka o mocy 1500 W pozwala na szybkie podgrzanie wody a precyzyjny termostat kontroluje jej temperaturę w zakresie od 5 do 99°C co 0,1°C.
Timer umożliwia ustawienie czasu pracy w zakresie od 5 min do 99 godz.
Urządzenie sygnalizuje niski stan wody w garnku oraz posiada zabezpieczenie przed pracą na sucho.
Specyfikacja | |
Artykuł | Cyrkulator do gotowania sous vide |
Nr katalogowy | YG-04730 |
Stan artykułu | Nowy |
Napięcie | 230 V |
Moc | 1500 W |
Materiał obudowy | Stal nierdzewna |
Zakres temperatury | 5 – 99 °C co 0,1 °C |
Zakres czasu | 5 min – 99 h |
Min. średnica garnka | 240 mm |
Wysokość garnka | 190 - 250 mm |
Maks. pojemność wlewcza | 30 l |
Zabezpieczenie przed pracą na sucho | Tak |
Wymiary (DxSxW) | 28,5 x 18,2 x 14,5 cm |
Waga | 2 kg |
W skład zestawu wchodzą
- Urządzenie do gotowania sous vide
- Instrukcja obsługi
Opinie o produkcie (0)


Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.