Lubisz nowinki i szukasz nowości, która przyciągnie klientów do Twojego lokalu??
Wypróbuj w swojej kuchni metodę gotowania sous-vide. Sous-vide (czyli z francuskiego w próżni) to metoda, która opiera się na gotowaniu żywności uprzednio szczelnie zamkniętej w plastikowej torebce próżniowej.

Gotowanie produktów odbywa się w kontrolowanej, niskiej temperaturze niższej niż tradycyjna w kąpieli wodnej lub parowej. Czas gotowania również ulega zmianie i znacznie się wydłuża. Głównym założeniem tej metody jest aby poddany produkt gotowany był równomiernie i zachował naturalny smak oraz jakość.

Bemar do gotowania próżniowego 16L Bartscher Bemar do gotowania próżniowego 16L Bartscher
Producent: Bartscher
Cena: 1 777,10 zł (netto: 1 444,80 zł )
szt.
zobacz więcej
Bemar do gotowania próżniowego 25L Bartscher Bemar do gotowania próżniowego 25L Bartscher
Producent: Bartscher
Cena: 2 236,63 zł (netto: 1 818,40 zł )
szt.
zobacz więcej
Cyrkulator do gotowania próżniowego Sous Vide Cyrkulator do gotowania próżniowego Sous Vide
Producent: Royal Catering
Cena: 856,90 zł (netto: 696,67 zł )
szt.
zobacz więcej
Cyrkulator do gotowania Sous Vide Bartscher Cyrkulator do gotowania Sous Vide Bartscher
Producent: Bartscher
Cena: 460,51 zł (netto: 374,40 zł )
szt.
zobacz więcej
Cyrkulator do gotowania Sous Vide do 30L, 1500W YATO Cyrkulator do gotowania Sous Vide do 30L, 1500W YATO
Producent: YATO
Cena: 736,77 zł (netto: 599,00 zł )
szt.
zobacz więcej
Piec do gotowania w niskich temperaturach HENDI Piec do gotowania w niskich temperaturach HENDI
Producent: Hendi
Cena: 5 477,52 zł (netto: 4 453,27 zł )
szt.
zobacz więcej
Piekarnik do gotowania w niskich temperaturach Bartscher Piekarnik do gotowania w niskich temperaturach Bartscher
Producent: Bartscher
Cena: 6 018,14 zł (netto: 4 892,80 zł )
szt.
zobacz więcej
Urządzenie do gotowania próżniowego SOUS VIDE Urządzenie do gotowania próżniowego SOUS VIDE
Producent: Hendi
Cena: 1 664,37 zł (netto: 1 353,15 zł )
szt.
zobacz więcej
Urządzenie do gotowania próżniowego Sous Vide Urządzenie do gotowania próżniowego Sous Vide
Producent: Royal Catering
Cena: 576,45 zł (netto: 468,66 zł )
szt.
zobacz więcej
Urządzenie do gotowania próżniowego SOUS VIDE GN 2/3 HENDI Urządzenie do gotowania próżniowego SOUS VIDE GN 2/3 HENDI
Producent: Hendi
Cena: 1 245,60 zł (netto: 1 012,68 zł )
szt.
zobacz więcej

Urządzenia do sous-vide


Przygotowując się do pracy z metodą sous-vide warto zaopatrzyć się w niezbędne urządzenia, które ułatwią pracę:

- bemary do gotowania próżniowego - obudowy tych urządzeń wykonywane są z wysokiej jakości stali szlachetnej, która cechuje się dużą odpornością na korozję. Ponadto tego rodzaju materiał łatwy jest w utrzymaniu czystości i na długo zachowuje elegancki wygląd. Dodatkowo bemary posiadają zamontowane po bokach uchwyty, które pozwalają na dużą mobilność. Umieszczony wewnątrz komory separator pozwala na ułożenie zapakowanych w worki próżniowe potraw. Całości dopełnia dopasowana pokrywa. Większość urządzeń posiada również spust wody z zaworem co ułatwia opróżnienie bemara po skończonym procesie. Maszyny wyposażono w intuicyjny elektroniczny panel sterowania z czytelnym wyświetlaczem. Umożliwia on wygodną i precyzyjną regulację temperatury oraz czasu. Po upływie czasu urządzenie sygnalizuje zakończenie pracy poprzez alarm dźwiękowy.

- piec do gotowania w niskich temperaturach - podobnie jak wyżej wymienione bemary obudowy wykonywane są z wysokiej jakości stali szlachetnej oraz posiadają uchwyty do przenoszenia. Sterownie również odbywa się za pomocą cyfrowego panelu. W przypadku piekarników komora nie jest uzupełniana wodą. Izolowana komora ogrzewana jest z czterech stron, co gwarantuje równomierne rozprowadzanie ciepła przy jednoczesnej oszczędności elektrycznej. Urządzenie umożliwia pracę w różnych trybach jak np. pieczenie przy użyciu zegara lub pieczenie z użyciem sondy, według upodobań użytkowników.

- cyrkulator do gotowania sous-vide - jest to opcja, która zdecydowanie zajmuje najmniej miejsca. Oprócz cyrkulatora potrzebujemy tylko garnek, w którym przeprowadzony zostanie cały proces. Wykorzystane do budowy urządzenia materiały zapewniają elegancki wygląd, odpowiednią trwałość oraz niewielką wagę. Duży i wygodny klips montażowy pozwala na stabilne zamocowanie cyrkulator na krawędzi garnka o odpowiedniej wysokości. Na elemencie grzejnym znajduje się wyraźne oznaczenie minimalnego i maksymalnego poziomu wody w naczyniu. Dokładnie tak jak przy bemarach i piecach urządzenie sterowane jest za pomocą panelu sterowania z wyświetlaczem, posiada timer oraz po zakończeniu pracy wyemitowany zostanie sygnał dźwiękowy.  
 
Nieodłącznym elementem procesu sous-vide są worki do pakowania próżniowego oraz pakowarki próżniowe, które także znajdą Państwo w naszym asortymencie.

Menu Szukaj więcej więcej
Wersje językowe
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl