Lubisz nowinki i szukasz nowości, która przyciągnie klientów do Twojego lokalu??
Wypróbuj w swojej kuchni metodę gotowania sous-vide. Sous-vide (czyli z francuskiego w próżni) to metoda, która opiera się na gotowaniu żywności uprzednio szczelnie zamkniętej w plastikowej torebce próżniowej.
Gotowanie produktów odbywa się w kontrolowanej, niskiej temperaturze niższej niż tradycyjna w kąpieli wodnej lub parowej. Czas gotowania również ulega zmianie i znacznie się wydłuża. Głównym założeniem tej metody jest aby poddany produkt gotowany był równomiernie i zachował naturalny smak oraz jakość.

2 082,00 zł
Cena netto: 1 692,68 zł

2 416,00 zł
Cena netto: 1 964,23 zł

548,00 zł
Cena netto: 445,53 zł

737,00 zł
Cena netto: 599,19 zł

847,00 zł
Cena netto: 688,62 zł

1 812,00 zł
Cena netto: 1 473,17 zł

2 855,00 zł
Cena netto: 2 321,14 zł

4 630,00 zł
Cena netto: 3 764,23 zł

5 801,00 zł
Cena netto: 4 716,26 zł

7 316,00 zł
Cena netto: 5 947,97 zł

5 953,00 zł
Cena netto: 4 839,84 zł

7 158,00 zł
Cena netto: 5 819,51 zł

2 025,00 zł
Cena netto: 1 646,34 zł

1 538,00 zł
Cena netto: 1 250,41 zł
Urządzenia do sous-vide
Przygotowując się do pracy z metodą sous-vide warto zaopatrzyć się w niezbędne urządzenia, które ułatwią pracę:
- bemary do gotowania próżniowego - obudowy tych urządzeń wykonywane są z wysokiej jakości stali szlachetnej, która cechuje się dużą odpornością na korozję. Ponadto tego rodzaju materiał łatwy jest w utrzymaniu czystości i na długo zachowuje elegancki wygląd. Dodatkowo bemary posiadają zamontowane po bokach uchwyty, które pozwalają na dużą mobilność. Umieszczony wewnątrz komory separator pozwala na ułożenie zapakowanych w worki próżniowe potraw. Całości dopełnia dopasowana pokrywa. Większość urządzeń posiada również spust wody z zaworem co ułatwia opróżnienie bemara po skończonym procesie. Maszyny wyposażono w intuicyjny elektroniczny panel sterowania z czytelnym wyświetlaczem. Umożliwia on wygodną i precyzyjną regulację temperatury oraz czasu. Po upływie czasu urządzenie sygnalizuje zakończenie pracy poprzez alarm dźwiękowy.
- piec do gotowania w niskich temperaturach - podobnie jak wyżej wymienione bemary obudowy wykonywane są z wysokiej jakości stali szlachetnej oraz posiadają uchwyty do przenoszenia. Sterownie również odbywa się za pomocą cyfrowego panelu. W przypadku piekarników komora nie jest uzupełniana wodą. Izolowana komora ogrzewana jest z czterech stron, co gwarantuje równomierne rozprowadzanie ciepła przy jednoczesnej oszczędności elektrycznej. Urządzenie umożliwia pracę w różnych trybach jak np. pieczenie przy użyciu zegara lub pieczenie z użyciem sondy, według upodobań użytkowników.
- cyrkulator do gotowania sous-vide - jest to opcja, która zdecydowanie zajmuje najmniej miejsca. Oprócz cyrkulatora potrzebujemy tylko garnek, w którym przeprowadzony zostanie cały proces. Wykorzystane do budowy urządzenia materiały zapewniają elegancki wygląd, odpowiednią trwałość oraz niewielką wagę. Duży i wygodny klips montażowy pozwala na stabilne zamocowanie cyrkulator na krawędzi garnka o odpowiedniej wysokości. Na elemencie grzejnym znajduje się wyraźne oznaczenie minimalnego i maksymalnego poziomu wody w naczyniu. Dokładnie tak jak przy bemarach i piecach urządzenie sterowane jest za pomocą panelu sterowania z wyświetlaczem, posiada timer oraz po zakończeniu pracy wyemitowany zostanie sygnał dźwiękowy.
Nieodłącznym elementem procesu sous-vide są worki do pakowania próżniowego oraz pakowarki próżniowe, które także znajdą Państwo w naszym asortymencie.

