Zmień język
Kontakt z nami

 

tel. +48 519 035 196

(pn-pt: godz. 8-16)

mail: magnum-pro@wp.pl

 

Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Cyrkulator do gotowania próżniowego Sous Vide

100100401 Urządzenie do gotowania próżniowego sous vide
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 470,00 zł 470.00
Cena netto: 382,11 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania Sous Vide 5 - 22 l - MP10010401

Urządzenie do gotowania sous vide marki Royal Catering to profesjonalny sprzęt przeznaczony do gotowania niskotemperaturowego. Sprawdzi się w nowoczesnych restauracjach oferujących dania kuchni molekularnej. Dzięki niewielkim, kompaktowym wymiarom nadaje się również do użytku domowego. Pozwoli na przygotowanie potraw w dowolnym bemarze lub garnku o pojemności użytkowej od 5 do 22 litrów. 

Gotowanie sous vide pozwala na zachowanie zarówno smaku jak i wszystkich cennych składników żywności. Mięso przyrządzane tą metodą jest niezwykle delikatne i niemalże rozpływa się w ustach. Dodatkową zaletą gotowania sous vide jest fakt, że potrawa po ugotowaniu może być zamrożona w woreczku, w którym była przygotowywana. Później wystarczy ją podgrzać w gorącej wodzie, a będzie smakowała identycznie jak przed zamrożeniem.

Aby przygotować żywność w niższej temperaturze, należy ją najpierw zamknąć w specjalnym woreczku za pomocą pakowarki próżniowej (dostępne w naszej ofercie). Pozwala to na obniżenie temperatury wrzenia wody w jego wnętrzu. Im niższa temperatura i bardziej zbita potrawa tym więcej czasu trzeba, aby ją ugotować metodą sous vide (nawet do kilku, kilkunastu czy kilkudziesięciu godzin). Aby móc kontrolować proces gotowania należy mieć odpowiednie do tego celu urządzenie (cyrkulator lub garnek/bemar). Oferowany model jest odpowiedzią na te wymagania i spełni wszelkie Państwa oczekiwania. Urządzenie posiada certyfikat CE.

Cyrkulator wykonany zostało z dbałością o estetykę oraz trwałość. Obudowa ze stali nierdzewnej jest odporna na korozję oraz łatwa w czyszczeniu. Na korpusie umieszczono oznaczenia minimalnego oraz maksymalnego poziomu cieczy w garnku. Klips montażowy pozwoli w sposób łatwy i stabilny zamocować urządzenie na krawędzi garnka lub bemaru.

Cyrkulator posiada panel sterowania z wyświetlaczem LED, który informuje użytkownika o parametrach pracy.
Grzałka o mocy 1100 W pozwala na szybkie podgrzanie wody a precyzyjny termostat kontroluje jej temperaturę w zakresie od 0 do 90 °C co 0,1 °C. Timer umożliwia ustawienie czasu pracy do 99 godzin. Po zakończeniu odliczania będzie on co minutę sygnalizował konieczność wyjęcia przyrządzonej potrawy.

Przy odpowiednich ustawieniach działanie urządzenia nie wymaga uwagi personelu, oznacza to bezproblemowe gotowanie.

 

Specyfikacja
Artykuł Cyrkulator do gotowania sous vide RCSV-02
Nr katalogowy MP10010401
Stan artykułu Nowy
Napięcie 230 V
Moc 1100 W
Materiał obudowy Stal nierdzewna
Zakres temperatury 0 – 90°C
Zakres czasu 0 – 99 h
Min. pojemność wlewcza 5 l
Maks. pojemność wlewcza 22 l
Dokładność temperatury 0,1°C
Wyświetlacz LED
Wymiary (DxSxW) 12 x 9 x 36 cm
Waga 2 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW) 18,5 x 13,5 x 40,5 cm
Waga wysyłki 2,5 kg

W skład zestawu wchodzą

  • Urządzenie do gotowania sous vide
  • Przewód zasilający
  • Instrukcja obsługi
  • Dowód zakupu - Paragon / FV

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl