Piec konwekcyjno-parowy ze sterowaniem elektronicznym 5 x GN 2/3
Opis
Piec konwekcyjno-parowy 5 x GN 2/3 - H225547
Zasilany jednofazowo, sterowany elektronicznie
Profesjonalny gastronomiczny piec konwekcyjno-parowy marki Hendi sprawdzi się w restauracjach, barach, różnego rodzaju lokalach gastronomicznych a także na stołówkach i w punktach zbiorowego żywienia. Nadaje się zarówno do pieczenia ciast, pieczywa, jak również do przyrządzania mięs, ryb i drobiu. Sterowanie elektroniczne pozwala na ustawienie pieca pod potrzeby kuchni. Urządzenie posiada certyfikat CE i spełnia wymagania Sanepidu.
Piec wykonany został z wysokiej jakości stali nierdzewnej AISI 304, dzięki czemu jest łatwy w czyszczeniu, odporny na korozję i uszkodzenia mechaniczne. Wyposażono go w podwójne przeszklone drzwi oraz wewnętrzne oświetlenie halogenowe.
Wewnątrz komory umieszczono demontowalne prowadnice na 5 blach GN 2/3 (odległość między prowadnicami 68 mm).
Piec wyposażony został w wydajny element grzewczy. Ciepło w komorze rozprowadzane jest równomiernie przez wentylator z rewersem oraz możliwością redukcji jego prędkości obrotowej. Funkcja zaparowania (bezpośredni natrysk wody na wentylator) pozwala na przygotowanie delikatnych i zdrowych potraw z ryb i warzyw. Piec wymaga podłączenia do ujęcia zmiękczonej wody pitnej (złącze 3/4”) i kanalizacji (złącze Ø 30 mm).
Obsługa pieca jest łatwa i intuicyjna, dzięki wyposażeniu go w czytelny, elektroniczny panel sterowania.
Piec posiada możliwość utworzenia 99 programów pieczenia do 4 kroków w każdym, w tym także pieczenia z użyciem znajdującej się w zestawie sondy. Dla każdego kroku można ustalić następujące parametry:
- czas pieczenia: od 1 min do 4 godz.
- temperaturę w komorze w zakresie od 50 °C do 270 °C
- temperaturę ∆T w zakresie od 0 °C do 100 °C (gotowanie z użyciem sondy)
- poziom zaparowania: od 20 do 100 %
Piec posiada także inne udogodnienia takie jak:
- funkcja redukcji obrotów wentylatora o 1/2
- możliwość zatrzymania wentylatora (do opóźnienia startu cyklu pieczenia)
- szybkie schładzanie komory
- wstępne podgrzewanie komory
Specyfikacja | |
Artykuł | Piec konwekcyjno-parowy 5 x GN 2/3 |
Nr katalogowy | H225547 |
Zasilanie | 230 V |
Moc | 3,2 kW |
Pojemność komory | 5 x GN 2/3 |
Wentylator | 1 z rewersem |
Zakres temperatury | od 50 - 270 °C |
Nawilżanie | Bezpośrednie - od 20 do 100% |
Ilość programów | 99 |
Wymiary urządzenia (DxSxW) | 61 x 73 x 66 cm |
Waga urządzenia | 43 kg |
W skład zestawu wchodzą:
- Piec konwekcyjno-parowy
- Dowód zakupu - paragon/faktura VAT
- Instrukcja obsługi
Opinie o produkcie (0)


Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.