Jakiego wyposażenia potrzebujesz do swojej restauracji? Przewodnik po produktach dostępnych w Magnum-Pro.

Otwarcie nowej restauracji to ogromne wyzwanie. Zadbanie o wszystkie szczegóły zajmuje bardzo duo czasu oraz kosztuje wiele wysiłku. Jednym z głównych celów restauratorów jest wyposaenie lokalu w sprzty najwyszej jakoci, które posłużą na lata. Przygotowalimy krótki przewodnik, który wskae na co warto zwróciuwagprzy zakupie wyposaenia.

 

Meble gastronomiczne

Meble przeznaczone do gastronomii muszbyzdecydowanie funkcjonalne. Warto wybrameble ze stali nierdzewnej. Jest ona odporna na działanie rónego rodzaju rodków chemicznych oraz uszkodzenia mechaniczne, które mogwystpiw trakcie gotowania. Dodatkowo meble te łatwo utrzymaw czystoci.


Sprzt kuchenny

Wybór sprztu kuchennego jest niezwykle wanym elementem w przygotowaniach do otwarcia własnej restauracji. Przede wszystkim powinnimy kierowasikilkoma czynnikami takimi jak: rodzaj lokalu, rodzaj serwowanej kuchni itp. Co najwaniejsze jednak warto postawina jakość urzdze, którgwarantujfirmy produkujce sprzty przeznaczone do tego rodzaju działalnoci. Nie od dziwiadomo, e te urzdzenia bdsłuyw naszej kuchni przez długie lata.


Akcesoria i narzdzia

Do tej grupy zaliczamy wszelkiego rodzaju niewielkie sprzty, które ułatwiajpracw lokalu gastronomicznym. Podstawowe akcesoria, takie jak chociaby sztuce, stanowinieodłączny element kadego lokalu.

 

Jak dobraodpowiednie wyposaenie do swojej restauracji?

W doborze odpowiedniego wyposaenia restauracji warto kierowasikilkoma zasadami.

 

Typ restauracji

Przede wszystkim warto okreliprofil lokalu, który zamierzamy prowadzi. Czy ma to byniewielkie bistro czy ekskluzywna restauracja? Czy serwowadania bdziemy na miejscu czy na wynos? Jakiego rodzaju naczypotrzebujemy? Pozwoli to na wyszczególnienie jakich sprztów, mebli itp. elementów wyposaenia nam potrzeba. Warto równieokreliwielkość budetu jakim dysponujemy.

 

Menu i rodzaj kuchni

Kolejnym krokiem jest ustalenie rodzaju kuchni oraz menu, które bdzie serwowane naszym gociom.

Wybór rodzaju kuchni pozwoli zawziwybór wyposaenia do konkretnych urzdze, które faktycznie bdwykorzystywane i nie bdzbdnie zajmowały miejsca w przestrzeni kuchennej.

 

Ilość i rodzaj klientów

Oczywiste jest, e otwierajc lokal gastronomiczny naszymi odbiorcami sgocie. Stanowioni trzon biznesu restauracyjnego. Dlatego włanie naley okrelido jakiej grupy docelowej chcemy dotrze. Czy nasza kuchnia bdzie zawierapotrawy wykwintne i potrzebna bdzie rezerwacja stolika? Czy jednak naszgrupdocelowbdstanowiprzechodnie, którzy z chciodwiedznasz food truck ustawiony w centrum miasta?

 

Co oferuje Magnum-Pro?

W naszym sklepie Magnum-Pro.pl znajdziecie wszelkiego rodzaju urzdzenia gastronomiczne, które doskonale sprawdzsiw Waszej kuchni.

 

Meble kuchenne

Przez meble kuchenne rozumiemona nie tylko blaty gastronomiczne. Zaliczydo nich naley rónego rodzaju stoły, szafy, półki, regały, ale równiepodstawy pod piece czy okapy kuchenne. Rozróniamy meble spawane oraz meble skrcane. Dodatkowym atutem jest moliwość zamówienia mebli na wymiar, które bdidealnie pasowado przestrzeni kuchennej.

 

 
 
 

 

Urzdzenia chłodnicze

Oferta naszego sklepu jest bogata w rónego rodzaju urzdzenia chłodnicze. Zaczynajc od stołów chłodniczych, witryn, szaf poprzez winiarki czy zamraarki skrzyniowe.

 

 

 

Maszyny i urzdzenia kuchenne

W zalenoci od rodzaju prowadzonego lokalu znajdziecie u nas maszyny i urzdzenia kuchenne dostosowane do Waszych potrzeb.

Jeeli prowadzisz pizzeriz pewnociprzyda Ci siniezawodny piec do pizzy. Z kolei stacje benzynowe, bary czy niewielkie punkty gastronomiczne mogzostazaopatrzone w gotowe zestawy do hot dogów.

Szatkownice, termosy, podgrzewacze, ekspresy do kawy, gofrownice i wiele innych urzdzeto wszystko znajdziecie włanie w naszym sklepie.

 

 

 

Akcesoria i narzdzia

Doposaenie swojego lokalu w akcesoria przydatne przy produkcji czy wydawaniu posiłków pozwalajna bardziej sprawnprackuchni.

 Przykładowo odpowiednie rkawice pomogprzy obsłudze pieca i dodatkowo zabezpieczpracownika przed poparzeniem. Deski dobrane zgodnie z wytycznymi HACCP pozwoluniknąć dodatkowych zagroewynikajcych z pracy z ywnoci.

 

 

Jeeli masz jakiekolwiek wtpliwoci i pytania to zadzwolub napisz. Jestemy tutaj dla Was i chtnie wykorzystamy swojwiedz, aby pomóc w doborze odpowiedniego wyposaenia do Waszego lokalu.

 

Wersje językowe
Zaloguj się
Submit
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 503 508 200
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium