Wysyłka w
Pakowarki próżniowe posiadają szerokie spektrum zastosowań. Urządzenia te umożliwiają pakowanie nie tylko produktów spożywczych ale również dokumentów, ubrań itp. Zabezpieczone próżniowo przedmioty chronione są przed kurzem i wilgocią. Dlatego też pakowarki próżniowe wykorzystywać można nie tylko w gastronomii ale także w sklepach, na magazynach czy w domowym zaciszu.
136,00 zł
Cena netto: 110,57 zł
115,00 zł
Cena netto: 93,50 zł
136,00 zł
Cena netto: 110,57 zł
167,00 zł
Cena netto: 135,77 zł
167,00 zł
Cena netto: 135,77 zł
209,00 zł
Cena netto: 169,92 zł
329,00 zł
Cena netto: 267,48 zł
262,00 zł
Cena netto: 213,01 zł
574,00 zł
Cena netto: 466,67 zł
241,00 zł
Cena netto: 195,93 zł
524,00 zł
Cena netto: 426,02 zł
398,00 zł
Cena netto: 323,58 zł
1 883,00 zł
Cena netto: 1 530,89 zł
132,00 zł
Cena netto: 107,32 zł
560,00 zł
Cena netto: 455,28 zł
Pakowarka próżniowa
Zanim poddamy produkty spożywcze obróbce metodą sous-vide musimy zapakować je próżniowo. Co za tym idzie niezbędna jest pakowarka próżniowa oraz worki odpowiednio do niej dobrane, które stanowią nieodłączną część naszej oferty.
Producenci oferują dwa rodzaje pakowarek:
- pakowarka próżniowa listwowa - obudowa tego typu urządzeń najczęściej wykonana jest z wysokiej jakości stali oraz tworzyw sztucznych co zapewnia odpowiednią trwałość, niewielką wagę, odporność na korozję oraz uszkodzenia mechaniczne oraz łatwe czyszczenie. Pakowarki listwowe posiadają bardzo proste w obsłudze panele sterowania z reguły z cyfrowymi wyświetlaczami. Zdecydowanym plusem tego urządzenia jest to, że nie zajmuje ono dużo miejsca. Do pakowarek listwowych przeznaczone są tylko i wyłącznie worki moletowane.
- pakowarka próżniowa komorowa - obudowa oraz komora wykonane są z najwyższej jakości stali, która zapewnia odpowiednią trwałość, odporność na korozję i zarysowania. Dopełnieniem urządzenia jest przezroczysta pokrywa z tworzywa, co pozwala kontrolować cały proces pakowania. Pakowarki komorowe posiadają panele sterowania z cyfrowym wyświetlaczem co umożliwia wybór poziomu podciśnienia a także trybu oraz czasu zgrzewania. Do tego typu pakowarek przeznaczone są worki gładkie.
Oczywiście pakowanie próżniowe nie może odbywać się bez worków. Worki do pakowarek mogą być używane w szerokim zakresie temperatur. Nadają się zatem zarówno do mrożenia żywności jak i gotowania metodą sous-vide. Odpowiedni rozmiar oraz rodzaj worków można dopasować do używanego urządzenia.