Pakowarki próżniowe posiadają szerokie spektrum zastosowań. Urządzenia te umożliwiają pakowanie nie tylko produktów spożywczych ale również dokumentów, ubrań itp. Zabezpieczone próżniowo przedmioty chronione są przed kurzem i wilgocią. Dlatego też pakowarki próżniowe wykorzystywać można nie tylko w gastronomii ale także w sklepach, na magazynach czy w domowym zaciszu.
95,00 zł
Cena netto: 77,24 zł
75,00 zł
Cena netto: 60,98 zł
67,00 zł
Cena netto: 54,47 zł
104,00 zł
Cena netto: 84,55 zł
199,00 zł
Cena netto: 161,79 zł
147,00 zł
Cena netto: 119,51 zł
127,00 zł
Cena netto: 103,25 zł
56,00 zł
Cena netto: 45,53 zł
39,00 zł
Cena netto: 31,71 zł
123,00 zł
Cena netto: 100,00 zł
86,00 zł
Cena netto: 69,92 zł
62,00 zł
Cena netto: 50,41 zł
68,00 zł
Cena netto: 55,28 zł
44,00 zł
Cena netto: 35,77 zł
45,00 zł
Cena netto: 36,59 zł
70,00 zł
Cena netto: 56,91 zł
53,00 zł
Cena netto: 43,09 zł
44,00 zł
Cena netto: 35,77 zł
25,00 zł
Cena netto: 20,33 zł
26,00 zł
Cena netto: 21,14 zł
Pakowarka próżniowa
Zanim poddamy produkty spożywcze obróbce metodą sous-vide musimy zapakować je próżniowo. Co za tym idzie niezbędna jest pakowarka próżniowa oraz worki odpowiednio do niej dobrane, które stanowią nieodłączną część naszej oferty.
Producenci oferują dwa rodzaje pakowarek:
- pakowarka próżniowa listwowa - obudowa tego typu urządzeń najczęściej wykonana jest z wysokiej jakości stali oraz tworzyw sztucznych co zapewnia odpowiednią trwałość, niewielką wagę, odporność na korozję oraz uszkodzenia mechaniczne oraz łatwe czyszczenie. Pakowarki listwowe posiadają bardzo proste w obsłudze panele sterowania z reguły z cyfrowymi wyświetlaczami. Zdecydowanym plusem tego urządzenia jest to, że nie zajmuje ono dużo miejsca. Do pakowarek listwowych przeznaczone są tylko i wyłącznie worki moletowane.
- pakowarka próżniowa komorowa - obudowa oraz komora wykonane są z najwyższej jakości stali, która zapewnia odpowiednią trwałość, odporność na korozję i zarysowania. Dopełnieniem urządzenia jest przezroczysta pokrywa z tworzywa, co pozwala kontrolować cały proces pakowania. Pakowarki komorowe posiadają panele sterowania z cyfrowym wyświetlaczem co umożliwia wybór poziomu podciśnienia a także trybu oraz czasu zgrzewania. Do tego typu pakowarek przeznaczone są worki gładkie.
Oczywiście pakowanie próżniowe nie może odbywać się bez worków. Worki do pakowarek mogą być używane w szerokim zakresie temperatur. Nadają się zatem zarówno do mrożenia żywności jak i gotowania metodą sous-vide. Odpowiedni rozmiar oraz rodzaj worków można dopasować do używanego urządzenia.