Wilki i maszyny do mięsa to niezbędne urządzenia wykorzystywane w szeroko pojętej gastronomii. Używa się ich w lokalach gastronomicznych, a przede wszystkim w masarniach i zakładach przetwórstwa mięsnego. Są niezrównane tam, gdzie ważna jest precyzja i czas w obróbce mięsa. Dobrej jakości sprzęt powinien poradzić sobie z rozdrobnieniem praktycznie każdego rodzaju mięsa, tak, by można w nim było przygotować zarówno  mięso na tatar, jak i pulchny pasztet. Jakie cechy powinny posiadać wilki i maszyny do mięsa, by zadowolić ich użytkownika?
 
Dobra wydajność
Wydajność pracy wilków to często podstawowa kwestia przy wyborze odpowiedniej maszyny. Liczy się przede wszystkim ilość zmielonego mięsa w określonym czasie. Na rynku można znaleźć takie, które rozdrabniają nawet 330 kg mięsa w ciągu godziny. O wydajności decyduje również moc silnika, wahająca się od 850 do 1500 W.
 
Wysoka jakość wykonania
Materiały, z których wykonane są profesjonalne wilki do mięsa, decydują o ich niezawodności i solidności. Wśród najlepszych materiałów producenci używają najczęściej stali szlachetnej i anodowanego aluminium. Wysoka jakość wykonania przekłada się również na gwarancję, której producenci udzielają na swój sprzęt.
 
Dobre wyposażenie i łatwość użytkowania
Każdy profesjonalny wilk do mięsa powinien być wyposażony w przynajmniej jeden ostry nóż (najlepiej czteroramienny), wytrzymały ślimak, szarpak do mięsa, przynajmniej 2 sitka z otworami o różnej średnicy i popychacz do mięsa. Rodzaj użytego wentylatora i wywietrznika decydują o czasie pracy maszyny bez jej przegrzewania. Komfort pracy zapewniają nóżki antypoślizgowe, w które każdy sprzęt dla jego stabilizacji powinien być wyposażony.
 
Relacja jakości do ceny
Ceny profesjonalnego sprzętu zaczynają się od ok. 1500 zł. Cenę i specyfikację techniczną poszczególnych produktów warto porównać online. Nasz sklep internetowy oferuje wysokiej jakości sprzęt w relatywnie dobrej cenie.

Wilki i maszyny do mięsa, nadziewarki do kiełbasy

Kotleciarka do zmiękczania mięsa 350W Kotleciarka do zmiękczania mięsa 350W
Producent: Victor
Cena:

4 673,00 zł

Cena netto: 3 799,19 zł

szt.
zobacz więcej
Wersje językowe
Zaloguj się
Submit
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 503 508 200
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium