Wilki i maszyny do mięsa to niezbędne urządzenia wykorzystywane w szeroko pojętej gastronomii. Używa się ich w lokalach gastronomicznych, a przede wszystkim w masarniach i zakładach przetwórstwa mięsnego. Są niezrównane tam, gdzie ważna jest precyzja i czas w obróbce mięsa. Dobrej jakości sprzęt powinien poradzić sobie z rozdrobnieniem praktycznie każdego rodzaju mięsa, tak, by można w nim było przygotować zarówno  mięso na tatar, jak i pulchny pasztet. Jakie cechy powinny posiadać wilki i maszyny do mięsa, by zadowolić ich użytkownika?
 
Dobra wydajność
Wydajność pracy wilków to często podstawowa kwestia przy wyborze odpowiedniej maszyny. Liczy się przede wszystkim ilość zmielonego mięsa w określonym czasie. Na rynku można znaleźć takie, które rozdrabniają nawet 330 kg mięsa w ciągu godziny. O wydajności decyduje również moc silnika, wahająca się od 850 do 1500 W.
 
Wysoka jakość wykonania
Materiały, z których wykonane są profesjonalne wilki do mięsa, decydują o ich niezawodności i solidności. Wśród najlepszych materiałów producenci używają najczęściej stali szlachetnej i anodowanego aluminium. Wysoka jakość wykonania przekłada się również na gwarancję, której producenci udzielają na swój sprzęt.
 
Dobre wyposażenie i łatwość użytkowania
Każdy profesjonalny wilk do mięsa powinien być wyposażony w przynajmniej jeden ostry nóż (najlepiej czteroramienny), wytrzymały ślimak, szarpak do mięsa, przynajmniej 2 sitka z otworami o różnej średnicy i popychacz do mięsa. Rodzaj użytego wentylatora i wywietrznika decydują o czasie pracy maszyny bez jej przegrzewania. Komfort pracy zapewniają nóżki antypoślizgowe, w które każdy sprzęt dla jego stabilizacji powinien być wyposażony.
 
Relacja jakości do ceny
Ceny profesjonalnego sprzętu zaczynają się od ok. 1500 zł. Cenę i specyfikację techniczną poszczególnych produktów warto porównać online. Nasz sklep internetowy oferuje wysokiej jakości sprzęt w relatywnie dobrej cenie.

Wilki i maszyny do mięsa, nadziewarki do kiełbasy

Kotleciarka elektryczna 750 W YATO Kotleciarka elektryczna 750 W YATO
Producent: YATO
Cena:

1 833,00 zł

Cena netto: 1 490,24 zł

zobacz więcej
Kotleciarka ręczna YATO Kotleciarka ręczna YATO
Producent: YATO
Cena:

983,00 zł

Cena netto: 799,19 zł

szt.
zobacz więcej
Maszynka do mielenia mięsa 120 kg/h z rewersem Maszynka do mielenia mięsa 120 kg/h z rewersem
Producent: YATO
Cena:

1 623,00 zł

Cena netto: 1 319,51 zł

zobacz więcej
Maszynka do mielenia mięsa 150 kg/h Maszynka do mielenia mięsa 150 kg/h
Producent: YATO
Cena:

1 224,00 zł

Cena netto: 995,12 zł

zobacz więcej
Maszynka do mielenia mięsa 220 kg/h z systemem UNGER Maszynka do mielenia mięsa 220 kg/h z systemem UNGER
Producent: YATO
Cena:

3 112,00 zł

Cena netto: 2 530,08 zł

szt.
zobacz więcej
Maszynka do mielenia mięsa 250 kg/h Maszynka do mielenia mięsa 250 kg/h
Producent: YATO
Cena:

1 833,00 zł

Cena netto: 1 490,24 zł

zobacz więcej
Maszynka do mielenia mięsa 75 kg/h Maszynka do mielenia mięsa 75 kg/h
Producent: YATO
Cena:

1 055,00 zł

Cena netto: 857,72 zł

zobacz więcej
Nadziewarka do kiełbas pionowa 15L + 4 lejki Nadziewarka do kiełbas pionowa 15L + 4 lejki
Producent: YATO
Cena:

1 144,00 zł

Cena netto: 930,08 zł

szt.
zobacz więcej
Nadziewarka do kiełbas pionowa 2L + 4 lejki Nadziewarka do kiełbas pionowa 2L + 4 lejki
Producent: YATO
Cena:

475,00 zł

Cena netto: 386,18 zł

zobacz więcej
Nadziewarka do kiełbas pionowa 3L + 4 lejki Nadziewarka do kiełbas pionowa 3L + 4 lejki
Producent: YATO
Cena:

548,00 zł

Cena netto: 445,53 zł

zobacz więcej
Nadziewarka do kiełbas pionowa 5L + 4 lejki Nadziewarka do kiełbas pionowa 5L + 4 lejki
Producent: YATO
Cena:

577,00 zł

Cena netto: 469,11 zł

zobacz więcej
Nadziewarka do kiełbas pionowa 7L + 4 lejki Nadziewarka do kiełbas pionowa 7L + 4 lejki
Producent: YATO
Cena:

645,00 zł

Cena netto: 524,39 zł

zobacz więcej
Profesjonalna piła do kości i mrożonego mięsa Profesjonalna piła do kości i mrożonego mięsa
Producent: YATO
Cena:

4 195,00 zł

Cena netto: 3 410,57 zł

szt.
zobacz więcej
Profesjonalna piła do kości i mrożonego mięsa Profesjonalna piła do kości i mrożonego mięsa
Producent: YATO
Cena:

3 321,00 zł

Cena netto: 2 700,00 zł

szt.
zobacz więcej
Wersje językowe
Zaloguj się
Submit
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 503 508 200
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium