Zmień język
Kontakt z nami

 

tel. +48 519 035 196

(pn-pt: godz. 8-16)

mail: magnum-pro@wp.pl

 

Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Urządzenie do gotowania próżniowego Sous Vide

100100400 Urządzenie do gotowania próżniowego sous vide
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 490,00 zł 490.00
Cena netto: 398,37 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Urządzenie do gotowania Sous Vide o pojemność 10 litrów - MP10010400

Urządzenie do gotowania sous vide marki Royal Catering to profesjonalny sprzęt przeznaczony do gotowania niskotemperaturowego. Sprawdzi się w nowoczesnych restauracjach oferujących dania kuchni molekularnej. Dzięki niewielkim, kompaktowym wymiarom nadaje się również do użytku domowego.

Gotowanie sous vide pozwala na zachowanie zarówno smaku jak i wszystkich cennych składników żywności. Mięso przyrządzane tą metodą jest niezwykle delikatne i niemalże rozpływa się w ustach. Dodatkową zaletą gotowania sous vide jest fakt, że potrawa po ugotowaniu może być zamrożona w woreczku, w którym była przygotowywana. Później wystarczy ją podgrzać w gorącej wodzie, a będzie smakowała identycznie jak przed zamrożeniem.

Aby przygotować żywność w niższej temperaturze, należy ją najpierw zamknąć w specjalnym woreczku za pomocą pakowarki próżniowej (dostępne w naszej ofercie). Pozwala to na obniżenie temperatury wrzenia wody w jego wnętrzu. Im niższa temperatura i bardziej zbita potrawa tym więcej czasu trzeba, aby ją ugotować metodą sous vide (nawet do kilku, kilkunastu czy kilkudziesięciu godzin). Aby móc kontrolować proces gotowania należy mieć odpowiednie do tego celu urządzenie (cyrkulator lub garnek/bemar). Oferowany model jest odpowiedzią na te wymagania i spełni wszelkie Państwa oczekiwania. Urządzenie posiada certyfikat CE.

Urządzenie wykonane zostało z dbałością o estetykę oraz trwałość. Obudowa ze stali nierdzewnej jest odporna na korozję oraz łatwa w czyszczeniu. Po bokach umieszczono wygodne, wpuszczane uchwyty ułatwiające przenoszenie urządzenia. Komora o pojemności całkowitej wynoszącej 10 l i pojemności wlewczej - 8 l zamykana jest dopasowaną pokrywą. W zestawie znajduje się stojak na woreczki.

Urządzenie wyposażono w panel sterowania z wyświetlaczem LED, który informuje użytkownika o parametrach pracy. Grzałka o mocy 800 W pozwala na szybkie podgrzanie wody a precyzyjny termostat kontroluje jej temperaturę w zakresie od 0 do 90 °C co 0,1 °C. Timer umożliwia ustawienie czasu pracy do 99 godzin. Po zakończeniu odliczania będzie on co minutę sygnalizował konieczność wyjęcia przyrządzonej potrawy.

Przy odpowiednich ustawieniach działanie urządzenia nie wymaga uwagi personelu, oznacza to bezproblemowe gotowanie.

 

Specyfikacja
Artykuł Urządzenie do gotowania próżniowego RCSV-01
Nr katalogowy MP10010400
Stan artykułu Nowy
Napięcie 230 V
Moc 800 W
Materiał obudowy Stal nierdzewna
Zakres temperatury 0 – 90°C
Zakres czasu 0 – 99 h
Maks. pojemność wlewcza 8 l
Pojemność całkowita 10 l
Dokładność temperatury 0,1°C
Wyświetlacz LED
Wymiary (DxSxW) 27 x 38 x 22,5 cm
Waga 4 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW) 46 x 31 x 29 cm
Waga wysyłki 4,85 kg

W skład zestawu wchodzą

  • Urządzenie do gotowania sous vide
  • Stojak na woreczki
  • Przewód zasilający
  • Instrukcja obsługi
  • Dowód zakupu - Paragon / FV

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl