Urządzenie do gotowania próżniowego Sous Vide
Opis
Urządzenie do gotowania Sous Vide o pojemność 10 litrów - MP10010400
Urządzenie do gotowania sous vide marki Royal Catering to profesjonalny sprzęt przeznaczony do gotowania niskotemperaturowego. Sprawdzi się w nowoczesnych restauracjach oferujących dania kuchni molekularnej. Dzięki niewielkim, kompaktowym wymiarom nadaje się również do użytku domowego.
Gotowanie sous vide pozwala na zachowanie zarówno smaku jak i wszystkich cennych składników żywności. Mięso przyrządzane tą metodą jest niezwykle delikatne i niemalże rozpływa się w ustach. Dodatkową zaletą gotowania sous vide jest fakt, że potrawa po ugotowaniu może być zamrożona w woreczku, w którym była przygotowywana. Później wystarczy ją podgrzać w gorącej wodzie, a będzie smakowała identycznie jak przed zamrożeniem.
Aby przygotować żywność w niższej temperaturze, należy ją najpierw zamknąć w specjalnym woreczku za pomocą pakowarki próżniowej (dostępne w naszej ofercie). Pozwala to na obniżenie temperatury wrzenia wody w jego wnętrzu. Im niższa temperatura i bardziej zbita potrawa tym więcej czasu trzeba, aby ją ugotować metodą sous vide (nawet do kilku, kilkunastu czy kilkudziesięciu godzin). Aby móc kontrolować proces gotowania należy mieć odpowiednie do tego celu urządzenie (cyrkulator lub garnek/bemar). Oferowany model jest odpowiedzią na te wymagania i spełni wszelkie Państwa oczekiwania. Urządzenie posiada certyfikat CE.
Urządzenie wykonane zostało z dbałością o estetykę oraz trwałość. Obudowa ze stali nierdzewnej jest odporna na korozję oraz łatwa w czyszczeniu. Po bokach umieszczono wygodne, wpuszczane uchwyty ułatwiające przenoszenie urządzenia. Komora o pojemności całkowitej wynoszącej 10 l i pojemności wlewczej - 8 l zamykana jest dopasowaną pokrywą. W zestawie znajduje się stojak na woreczki.
Urządzenie wyposażono w panel sterowania z wyświetlaczem LED, który informuje użytkownika o parametrach pracy. Grzałka o mocy 800 W pozwala na szybkie podgrzanie wody a precyzyjny termostat kontroluje jej temperaturę w zakresie od 0 do 90 °C co 0,1 °C. Timer umożliwia ustawienie czasu pracy do 99 godzin. Po zakończeniu odliczania będzie on co minutę sygnalizował konieczność wyjęcia przyrządzonej potrawy.
Przy odpowiednich ustawieniach działanie urządzenia nie wymaga uwagi personelu, oznacza to bezproblemowe gotowanie.
Specyfikacja | |
Artykuł | Urządzenie do gotowania próżniowego RCSV-01 |
Nr katalogowy | MP10010400 |
Stan artykułu | Nowy |
Napięcie | 230 V |
Moc | 800 W |
Materiał obudowy | Stal nierdzewna |
Zakres temperatury | 0 – 90°C |
Zakres czasu | 0 – 99 h |
Maks. pojemność wlewcza | 8 l |
Pojemność całkowita | 10 l |
Dokładność temperatury | 0,1°C |
Wyświetlacz | LED |
Wymiary (DxSxW) | 27 x 38 x 22,5 cm |
Waga | 4 kg |
Wymiary wysyłki (DxSxW) | 46 x 31 x 29 cm |
Waga wysyłki | 4,85 kg |
W skład zestawu wchodzą
- Urządzenie do gotowania sous vide
- Stojak na woreczki
- Przewód zasilający
- Instrukcja obsługi
- Dowód zakupu - Paragon / FV
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)

