Wilki i maszyny do mięsa to niezbędne urządzenia wykorzystywane w szeroko pojętej gastronomii. Używa się ich w lokalach gastronomicznych, a przede wszystkim w masarniach i zakładach przetwórstwa mięsnego. Są niezrównane tam, gdzie ważna jest precyzja i czas w obróbce mięsa. Dobrej jakości sprzęt powinien poradzić sobie z rozdrobnieniem praktycznie każdego rodzaju mięsa, tak, by można w nim było przygotować zarówno mięso na tatar, jak i pulchny pasztet. Jakie cechy powinny posiadać wilki i maszyny do mięsa, by zadowolić ich użytkownika?
Dobra wydajność
Wydajność pracy wilków to często podstawowa kwestia przy wyborze odpowiedniej maszyny. Liczy się przede wszystkim ilość zmielonego mięsa w określonym czasie. Na rynku można znaleźć takie, które rozdrabniają nawet 330 kg mięsa w ciągu godziny. O wydajności decyduje również moc silnika, wahająca się od 850 do 1500 W.
Wysoka jakość wykonania
Materiały, z których wykonane są profesjonalne wilki do mięsa, decydują o ich niezawodności i solidności. Wśród najlepszych materiałów producenci używają najczęściej stali szlachetnej i anodowanego aluminium. Wysoka jakość wykonania przekłada się również na gwarancję, której producenci udzielają na swój sprzęt.
Dobre wyposażenie i łatwość użytkowania
Każdy profesjonalny wilk do mięsa powinien być wyposażony w przynajmniej jeden ostry nóż (najlepiej czteroramienny), wytrzymały ślimak, szarpak do mięsa, przynajmniej 2 sitka z otworami o różnej średnicy i popychacz do mięsa. Rodzaj użytego wentylatora i wywietrznika decydują o czasie pracy maszyny bez jej przegrzewania. Komfort pracy zapewniają nóżki antypoślizgowe, w które każdy sprzęt dla jego stabilizacji powinien być wyposażony.
Relacja jakości do ceny
Ceny profesjonalnego sprzętu zaczynają się od ok. 1500 zł. Cenę i specyfikację techniczną poszczególnych produktów warto porównać online. Nasz sklep internetowy oferuje wysokiej jakości sprzęt w relatywnie dobrej cenie.
Wilk do mięsa 220EXPERT, profesjonalna maszynka do mielenia mięsa
Maszynka do mięsa, wilk - do 330 kg mięsa na godzinę. Urządzenie przeznaczone do użytku profesjonalnego w lokalach gastronomicznych , masarniach, oraz zakładach przetwórstwa mięsnego
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Uszczelka do nadziewarki do wędlin - 3, 5, 7l
Uszczelka przeznaczona do naszych nadziewarek do wędlin w rozmiarach 3l, 5l i 7l.
Dostępność: brak towaru
Uszczelka do nadziewarki do wędlin - 10, 12, 15 l
Dostępność: brak towaru
Wilk do mięsa 120PRO. Profesjonalna maszynka do mięsa
Model 120PRO. Maszynka do mięsa, wilk - do 200 kg mięsa na godzinę. Urządzenie przeznaczone do użytku profesjonalnego w lokalach gastronomicznych , masarniach, oraz zakładach przetwórstwa mięsnego
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Wilk do mięsa 220PRO. Profesjonalna maszynka do mięsa
Model 220PRO. Maszynka do mięsa, wilk - do 300 kg mięsa na godzinę. Urządzenie przeznaczone do użytku profesjonalnego w lokalach gastronomicznych , masarniach, oraz zakładach przetwórstwa mięsnego
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Elektryczna mieszarka do farszu z 20L | RCFW-20-PRO
Mieszarka ułatwiająca przygotowanie domowych, swojskich wędlin.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Elektryczna nadziewarka do kiełbas 10L z pedałem | RCWF-10LE-EL
Elektryczna nadziewarka do kiełbas przeznaczona zarówno do profesjonalnego jak i amatorskiego użycia.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Elektryczna nadziewarka do kiełbas 15L z pedałem | RCWF-15LE-EL
Elektryczna nadziewarka do kiełbas przeznaczona zarówno do profesjonalnego jak i amatorskiego użycia.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Elektryczna nadziewarka do kiełbasy 15L
Elektryczna nadziewarka do kiełbas idealna do zastosowań w małych zakładach mięsnych oraz w warunkach domowych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Gastronomiczna maszynka do mielenia mięsa 200 kg/h Bartscher
Gastronomiczna maszynka do mielenia mięsa
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Gastronomiczny wilk do mięsa do 540 kg/h
Gastronomiczna maszynka do mielenia mięsa
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Klipsownica do kiełbas + 1000 klipsów
Klipsownica do zamykania różnego rodzaju opakowań do żywności
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Kotleciarka do zmiękczania mięsa 350W
Maszyna do zmiękczania mięsa, idealna do zastosowań w lokalach gastronomicznych
Dostępność: brak towaru
Kotleciarka do zmiękczania mięsa 350W
Maszyna do zmiękczania mięsa, idealna do zastosowań w lokalach gastronomicznych
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 30 dni
Kotleciarka elektryczna 200 W | 10012921
Profesjonalna maszyna do zmiękczania mięsa
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Kotleciarka elektryczna 200 W | RCMT-351W
Profesjonalna maszyna do zmiękczania mięsa
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Kotleciarka elektryczna 750 W | RCMT-355W
Profesjonalna maszyna do zmiękczania mięsa
Dostępność: brak towaru