Lubisz nowinki i szukasz nowości, która przyciągnie klientów do Twojego lokalu??
Wypróbuj w swojej kuchni metodę gotowania sous-vide. Sous-vide (czyli z francuskiego w próżni) to metoda, która opiera się na gotowaniu żywności uprzednio szczelnie zamkniętej w plastikowej torebce próżniowej.

Gotowanie produktów odbywa się w kontrolowanej, niskiej temperaturze niższej niż tradycyjna w kąpieli wodnej lub parowej. Czas gotowania również ulega zmianie i znacznie się wydłuża. Głównym założeniem tej metody jest aby poddany produkt gotowany był równomiernie i zachował naturalny smak oraz jakość.

Urządzenia do gotowania próżniowego

Bemar do gotowania próżniowego 16L Bartscher

Bemar do gotowania próżniowego 16L Bartscher
Bemar do gotowania próżniowego 16L Bartscher

Urządzenie do powolnego gotowania próżniowego.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 5 dni

Cena:

1 999,00 zł

Cena netto: 1 625,20 zł

szt.

Bemar do gotowania próżniowego 25L Bartscher

Bemar do gotowania próżniowego 25L Bartscher
Bemar do gotowania próżniowego 25L Bartscher

Urządzenie do powolnego gotowania próżniowego.

Dostępność: brak towaru

Cena:

2 658,00 zł

Cena netto: 2 160,98 zł

Cyrkulator do gotowania Sous Vide Bartscher

Cyrkulator do gotowania Sous Vide Bartscher
Cyrkulator do gotowania Sous Vide Bartscher

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 5 dni

Cena:

536,00 zł

Cena netto: 435,77 zł

szt.

Cyrkulator do gotowania Sous Vide do 30L, 1500W YATO

Cyrkulator do gotowania Sous Vide do 30L, 1500W YATO
Cyrkulator do gotowania Sous Vide do 30L, 1500W YATO

Cyrkulator do gotowania metodą Sous Vide w garnkach i pojemnikach GN o pojemności do 30L

Dostępność: brak towaru

Cena:

811,00 zł

Cena netto: 659,35 zł

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego 1200W

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego 1200W
Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego 1200W

Nowoczesne urządzenie do gotowania próżniowego metodą sous vide

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

847,00 zł

Cena netto: 688,62 zł

szt.

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego 1500W

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego 1500W
Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego 1500W

Nowoczesne urządzenie do gotowania próżniowego metodą sous vide

Dostępność: brak towaru

Cena:

1 812,00 zł

Cena netto: 1 473,17 zł

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego 2200W

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego 2200W
Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego 2200W

Nowoczesne urządzenie do gotowania próżniowego metodą sous vide

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

2 855,00 zł

Cena netto: 2 321,14 zł

szt.

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego SmartVide 5

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego SmartVide 5
Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego SmartVide 5

Nowoczesne urządzenie do gotowania próżniowego metodą sous vide

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

4 630,00 zł

Cena netto: 3 764,23 zł

szt.

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego SmartVide 7

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego SmartVide 7
Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego SmartVide 7

Nowoczesne urządzenie do gotowania próżniowego metodą sous vide

Dostępność: dostępny na zamówienie

Cena:

5 801,00 zł

Cena netto: 4 716,26 zł

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego SmartVide 9

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego SmartVide 9
Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego SmartVide 9

Nowoczesne urządzenie do gotowania próżniowego metodą sous vide

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

7 316,00 zł

Cena netto: 5 947,97 zł

szt.

Piec do gotowania w niskich temperaturach HENDI

Piec do gotowania w niskich temperaturach HENDI
Piec do gotowania w niskich temperaturach HENDI

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

5 953,00 zł

Cena netto: 4 839,84 zł

szt.

Piekarnik do gotowania w niskich temperaturach Bartscher

Piekarnik do gotowania w niskich temperaturach Bartscher
Piekarnik do gotowania w niskich temperaturach Bartscher

Piekarnik niskotemperaturowy  do delikatnego gotowania i podgrzewania.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 5 dni

Cena:

6 924,00 zł

Cena netto: 5 629,27 zł

szt.

Urządzenie do gotowania próżniowego SOUS VIDE

Urządzenie do gotowania próżniowego SOUS VIDE
Urządzenie do gotowania próżniowego SOUS VIDE

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

2 025,00 zł

Cena netto: 1 646,34 zł

szt.

Urządzenie do gotowania próżniowego SOUS VIDE GN 2/3 HENDI

Urządzenie do gotowania próżniowego SOUS VIDE GN 2/3 HENDI
Urządzenie do gotowania próżniowego SOUS VIDE GN 2/3 HENDI

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

1 538,00 zł

Cena netto: 1 250,41 zł

szt.

Urządzenia do sous-vide


Przygotowując się do pracy z metodą sous-vide warto zaopatrzyć się w niezbędne urządzenia, które ułatwią pracę:

- bemary do gotowania próżniowego - obudowy tych urządzeń wykonywane są z wysokiej jakości stali szlachetnej, która cechuje się dużą odpornością na korozję. Ponadto tego rodzaju materiał łatwy jest w utrzymaniu czystości i na długo zachowuje elegancki wygląd. Dodatkowo bemary posiadają zamontowane po bokach uchwyty, które pozwalają na dużą mobilność. Umieszczony wewnątrz komory separator pozwala na ułożenie zapakowanych w worki próżniowe potraw. Całości dopełnia dopasowana pokrywa. Większość urządzeń posiada również spust wody z zaworem co ułatwia opróżnienie bemara po skończonym procesie. Maszyny wyposażono w intuicyjny elektroniczny panel sterowania z czytelnym wyświetlaczem. Umożliwia on wygodną i precyzyjną regulację temperatury oraz czasu. Po upływie czasu urządzenie sygnalizuje zakończenie pracy poprzez alarm dźwiękowy.

- piec do gotowania w niskich temperaturach - podobnie jak wyżej wymienione bemary obudowy wykonywane są z wysokiej jakości stali szlachetnej oraz posiadają uchwyty do przenoszenia. Sterownie również odbywa się za pomocą cyfrowego panelu. W przypadku piekarników komora nie jest uzupełniana wodą. Izolowana komora ogrzewana jest z czterech stron, co gwarantuje równomierne rozprowadzanie ciepła przy jednoczesnej oszczędności elektrycznej. Urządzenie umożliwia pracę w różnych trybach jak np. pieczenie przy użyciu zegara lub pieczenie z użyciem sondy, według upodobań użytkowników.

- cyrkulator do gotowania sous-vide - jest to opcja, która zdecydowanie zajmuje najmniej miejsca. Oprócz cyrkulatora potrzebujemy tylko garnek, w którym przeprowadzony zostanie cały proces. Wykorzystane do budowy urządzenia materiały zapewniają elegancki wygląd, odpowiednią trwałość oraz niewielką wagę. Duży i wygodny klips montażowy pozwala na stabilne zamocowanie cyrkulator na krawędzi garnka o odpowiedniej wysokości. Na elemencie grzejnym znajduje się wyraźne oznaczenie minimalnego i maksymalnego poziomu wody w naczyniu. Dokładnie tak jak przy bemarach i piecach urządzenie sterowane jest za pomocą panelu sterowania z wyświetlaczem, posiada timer oraz po zakończeniu pracy wyemitowany zostanie sygnał dźwiękowy.  
 
Nieodłącznym elementem procesu sous-vide są worki do pakowania próżniowego oraz pakowarki próżniowe, które także znajdą Państwo w naszym asortymencie.

Wersje językowe
Zaloguj się
Submit
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 503 508 200
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium