Urządzenie do gotowania próżniowego SOUS VIDE

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 1 934,00 zł

Cena regularna:

1934.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 1 572,36 zł

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Urządzenie do SOUS VIDE - gotowania w niskich temperaturach

20 litrów pojemności GN 1/1 - HENDI

Profesjonalny, elektryczny garnek/bemar do gotowania w niskich temperaturach idealnie nadaje się do punktów gastronomicznych, które mają w swojej ofercie produkty przygotowywane metodą sous vide (po francusku "w próżni"), zdobywającą coraz większą popularność za sprawą telewizyjnych programów o kuchni molekularnej.

 

Metoda sous vide polega na długim gotowaniu potraw w niższej temperaturze, a możliwe jest po zapakowaniu żywności w pakowarce próżniowej (dostępnej na naszych aukcjach). Woda w niższym ciśnieniu wrze w mniejszej temperaturze, więc aby gotować potrawy tą metodą trzeba mieć urządzenie (cyrkulator lub garnek/bemar) do podgrzewania i kontroli temperatury wody. Im niższa temperatura i bardziej zbita potrawa tym więcej czasu trzeba, aby ją ugotować metodą sous vide (nawet do kilku, kilkunastu czy kilkudziesięciu godzin).

 

Ogromną zaletą gotowania próżniowego jest to, że ugotowane potrawy można zamrozić w worku, w którym się gotowały. Później wystarczy ją podgrzać w gorącej wodzie i potrawa będzie smakowała identycznie jak przed zamrożeniem.

 

Celem metody jest zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności.

Urządzenie posiada certyfikat CE

Obsługa i wykonanie

Urządzenie posiada zamkniętą budowę i samodzielnie wystarcza do przygotowywania potraw metodą SOUS VIDE (oczywiście jeśli mamy żywność już zapakowaną próżniowo).

Wystarczy wypełnić wodą urządzenie, włożyć żywność w torebkach próżniowych i ustawić odpowiednią temperaturę oraz czas pracy na cyfrowym panelu sterowania.

Wygodna regulacja

Cyrkulator umożliwia regulację temperatury wody od 45 do 95 stopni Celsjusza (skok co 0,1°C). Grzałka o mocy 600 W szybko podgrzewa wodę w pojemniku.

Urządzenia posiada także timer z możliwością ustawienia czasu pracy do 99 godzin.

Gdy odliczanie zbliża się ku końcowi, timer emituje sygnał dźwiękowy co 10 sekund, aby przypomnieć o wyjęciu żywności z wody.

Kranik i pokrywa

Urządzenie wyposażone jest w kranik spustowy, który znacznie ułatwia pracę przy opróżnianiu 20 litrowego pojemnika z wodą.

 

W zestawie znajduje się także idealnie dopasowana pokrywa z uszczelką silikonową.

 

 

Specyfikacja produktu
Kod produktu H225448
Szerokość urządzenia 600 mm
Głębokość urządzenia 330 mm
Wysokość urządzenia 300 mm
Timer 1 minuta - 99 godzin
Regulacja temperatury od + 45 do + 95 °C
Moc urządzenia 600 W
Zasilanie 230 V

W skład zestawu wchodzą:

  • Urządzenie do sous vide
  • 6 przekładek
  • Separator
  • Pokrywa z uszczelką
  • Dowód zakupu - paragon/faktura VAT
  • Instrukcja obsługi
  • Gwarancja (12 miesięcy)
Wysyłka w 24 godzinyMożliwość zwrotu przez 10 dniWystawiamy fakturę VAT/paragon

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.

Submit
Wersje językowe
Zaloguj się
Submit
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 503 508 200
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium