Pakowarki próżniowe posiadają szerokie spektrum zastosowań. Urządzenia te umożliwiają pakowanie nie tylko produktów spożywczych ale również dokumentów, ubrań itp. Zabezpieczone próżniowo przedmioty chronione są przed kurzem i wilgocią. Dlatego też pakowarki próżniowe wykorzystywać można nie tylko w gastronomii ale także w sklepach, na magazynach czy w domowym zaciszu.
118,00 zł
Cena netto: 95,93 zł
108,00 zł
Cena netto: 87,80 zł
118,00 zł
Cena netto: 95,93 zł
168,00 zł
Cena netto: 136,59 zł
164,00 zł
Cena netto: 133,33 zł
203,00 zł
Cena netto: 165,04 zł
2 091,00 zł
Cena netto: 1 700,00 zł
3 002,00 zł
Cena netto: 2 440,65 zł
4 635,00 zł
Cena netto: 3 768,29 zł
11 544,00 zł
Cena netto: 9 385,37 zł
4 392,00 zł
Cena netto: 3 570,73 zł
5 883,00 zł
Cena netto: 4 782,93 zł
3 000,00 zł
Cena netto: 2 439,02 zł
4 601,00 zł
Cena netto: 3 740,65 zł
Pakowarka próżniowa
Zanim poddamy produkty spożywcze obróbce metodą sous-vide musimy zapakować je próżniowo. Co za tym idzie niezbędna jest pakowarka próżniowa oraz worki odpowiednio do niej dobrane, które stanowią nieodłączną część naszej oferty.
Producenci oferują dwa rodzaje pakowarek:
- pakowarka próżniowa listwowa - obudowa tego typu urządzeń najczęściej wykonana jest z wysokiej jakości stali oraz tworzyw sztucznych co zapewnia odpowiednią trwałość, niewielką wagę, odporność na korozję oraz uszkodzenia mechaniczne oraz łatwe czyszczenie. Pakowarki listwowe posiadają bardzo proste w obsłudze panele sterowania z reguły z cyfrowymi wyświetlaczami. Zdecydowanym plusem tego urządzenia jest to, że nie zajmuje ono dużo miejsca. Do pakowarek listwowych przeznaczone są tylko i wyłącznie worki moletowane.
- pakowarka próżniowa komorowa - obudowa oraz komora wykonane są z najwyższej jakości stali, która zapewnia odpowiednią trwałość, odporność na korozję i zarysowania. Dopełnieniem urządzenia jest przezroczysta pokrywa z tworzywa, co pozwala kontrolować cały proces pakowania. Pakowarki komorowe posiadają panele sterowania z cyfrowym wyświetlaczem co umożliwia wybór poziomu podciśnienia a także trybu oraz czasu zgrzewania. Do tego typu pakowarek przeznaczone są worki gładkie.
Oczywiście pakowanie próżniowe nie może odbywać się bez worków. Worki do pakowarek mogą być używane w szerokim zakresie temperatur. Nadają się zatem zarówno do mrożenia żywności jak i gotowania metodą sous-vide. Odpowiedni rozmiar oraz rodzaj worków można dopasować do używanego urządzenia.