Producent
Wysyłka w
Mrożenie pożywienia ma na celu przede wszystkim uzyskanie jak najdłuższego czasu przechowywania. Tradycyjne zamrażarki nie chłodzą jedzenia wystarczająca szybko. Bakterie są w stanie rozwinąć się zbytnio, w efekcie pożywienie psuje się znacznie szybciej. Świetną alternatywą dla zwykłych zamrażarek są schładzarki szokowe. Dzięki szybkiej zmianie temperatury zapobiegają niekontrolowanemu rozwojowi bakterii. Jest to urządzenie, które zdobywa wysoką popularność w branży gastronomicznej. Coraz więcej przedsiębiorców docenia ich rolę w restauracjach, hotelach czy firmach zajmujących się cateringiem.
Schładzarki szokowe są w stanie schłodzić potrawę o temperaturze 90°C w czasie 90 minut do 3°C. Ponadto schłodzenie do temperatury -18°C zajmuje tylko do 270 minut. Nasz sklep internetowy oferuje schładzarki renomowanych marek o różnych pojemnościach, dzięki czemu każdy klient może zdecydować, jakie zakupi urządzenie w zależności od potrzeb. W stosunku do jakości produktu, proponowane ceny są atrakcyjne dla wszystkich przedsiębiorców. Urządzenia są wykonane ze stali nierdzewnej i odpowiednio grubej warstwy izolacyjnej. Schładzarki szokowe są wyposażone w systemy automatycznego domykania się drzwi, sondy mierzącej temperaturę oraz elektroniczne panele sterowania umożliwiające komfortowe użytkowanie. Sklep online MAGNUM-PRO oferuje oszczędne ceny produktów, które w przyszłości z pewnością okażą się udaną inwestycją. Schładzarki posiadają certyfikaty CE wymagane w lokalach gastronomicznych przez sanepid.