Bemar to przyrząd należący do wyposażenia kuchni, rodzaj podgrzewacza z wieloma przegródkami na potrawy. Sprzęt znajduje szerokie zastosowanie w szpitalach, hotelach i gastronomii. Pojemniki są zwykle ogrzewane wodą podgrzewaną przez grzałki elektryczne znajdujące się w zbiorniku.
Bemary stacjonarne w formie witryny grzewczej w gastronomii używane są na przykład w restauracjach, w których jedzenie jest stale prezentowane przechodzącym wzdłuż lady klientom. Utrzymuje to posiłki w ciągłej gotowości do zaserwowania. Nasz sklep internetowy oferuje wysokiej jakości witryny grzewcze. Prezentujemy również bemary stołowe różnej wielkości. Ceny zależą od gabarytów i ilości pojemników. Wykonane są z wysokiej jakości, higienicznej stali nierdzewnej przystosowanej do kontaktu z żywnością. Łatwo utrzymać je w czystości. Wyposażenie dodatkowe może obejmować kranik, brytfankę, wymienne pojemniki i pokrywki.
Oprócz modeli ogrzewanych wodą są też podgrzewacze na gorące powietrze, głównie używanej jako podgrzewacze do czekolady.
Bemary są bardzo ekonomiczne. Ogrzewanie w trybie ciągłym z zazwyczaj jednego zbiornika (choć są też egzemplarze z osobną nastawą temperatury dla różnych sekcji) ogranicza straty energii. Dalsze możliwości oszczędzania stwarzają pokrywki na pojemniki. Pamiętajmy też, że zakupy online zapewniają niższe ceny.




























