Cyrkulator do gotowania Sous Vide Bartscher
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania Sous Vide - B-115133
Urządzenie do gotowania próżniowego marki Bartscher pozwoli przekształcić każdy garnek o minimalnej wysokości 19 cm w profesjonalne urządzenie do gotowania metodą Sous Vide. Cyrkulator sprawdzi się w nowoczesnych restauracjach oferujących dania kuchni molekularnej.
Gotowanie sous vide pozwala na zachowanie zarówno smaku jak i wszystkich cennych składników żywności. Mięso przyrządzane tą metodą jest niezwykle delikatne i niemalże rozpływa się w ustach. Dodatkową zaletą gotowania sous vide jest fakt, że potrawa po ugotowaniu może być zamrożona w woreczku, w którym była przygotowywana. Później wystarczy ją podgrzać w gorącej wodzie, a będzie smakowała identycznie jak przed zamrożeniem.
Aby przygotować żywność w niższej temperaturze, należy ją najpierw zamknąć w specjalnym woreczku za pomocą pakowarki próżniowej (dostępne w naszej ofercie). Pozwala to na obniżenie temperatury wrzenia wody w jego wnętrzu. Im niższa temperatura i bardziej zbita potrawa tym więcej czasu trzeba, aby ją ugotować metodą sous vide (nawet do kilku, kilkunastu czy kilkudziesięciu godzin). Aby móc kontrolować proces gotowania należy mieć odpowiednie do tego celu urządzenie (cyrkulator lub garnek/bemar). Oferowany model jest odpowiedzią na te wymagania i spełni wszelkie Państwa oczekiwania. Urządzenie posiada certyfikat CE.
Cyrkulator wykonany został ze stali szlachetnej oraz tworzywa sztucznego. Połączenie takich materiałów zapewnia mu nie tylko elegancki wygląd, ale również odpowiednią trwałość oraz niewielką wagę. Duży i wygodny klips montażowy pozwala łatwo i stabilnie zamocować urządzenie na krawędzi każdego garnka o minimalnej wysokości 19 cm. Na elemencie grzejnym znajdują się wyraźne oznaczenia wymaganego minimalnego i maksymalnego poziomu wody w naczyniu.
Cyrkulator wyposażony został w czytelny panel sterowania z wyświetlaczem, który informuje użytkownika o ustalonej i aktualnej temperaturze oraz o ustawionym oraz aktualnym czasie gotowania. Grzałka o mocy 1300 W pozwala na szybkie podgrzanie wody a precyzyjny termostat kontroluje jej temperaturę w zakresie od 20 do 95 °C co 0,5 °C. Timer umożliwia ustawienie czasu pracy do 59 godzin i 59 minut. Po zakończeniu odliczania wyemitowany zostanie sygnał dźwiękowy.
Przy odpowiednich ustawieniach działanie urządzenia nie wymaga uwagi personelu, oznacza to bezproblemowe gotowanie.
Specyfikacja | |
Artykuł | Cyrkulator do gotowania sous vide SV ST15L |
Nr katalogowy | B-115133 |
Stan artykułu | Nowy |
Napięcie | 230 V |
Moc | 1300 W |
Materiał obudowy | Stal nierdzewna, tworzywo sztuczne |
Zakres temperatury | 20 – 95 °C co 0,5 °C |
Zakres czasu | 0 – 59 h i 59 min co 1 min |
Min. wysokość garnka | 190 mm |
Maks. pojemność wlewcza | 15 l |
Nadaje się do pracy ciągłej | Tak |
Zabezpieczenie przed pracą na sucho | Tak |
Wymiary (DxSxW) | 68 x 135 x 375 mm |
Waga | 1,1 kg |
W skład zestawu wchodzą
- Urządzenie do gotowania sous vide
- Instrukcja obsługi
- Dowód zakupu - Paragon / FV
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.