Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego 1500W

Dostępność: brak towaru
Cena brutto: 1 936,00 zł

Cena regularna:

1936.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 1 573,98 zł

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania iVide Plus Junior - H222638

Urządzenie do gotowania próżniowego marki SousVideTools sprawdzi się w szczególności w restauracjach specjalizujących się w kuchni molekularnej. Umożliwi gotowanie rozmaitych potraw metodą sous vide w dowolnym naczyniu o głębokości minimum 16,5 cm i pojemności do 45 l np. w pojemniku gastronomicznym, garnku itp. Zaletą oferowanego modelu jest możliwość jego obsługi przy pomocy aplikacji dostępnej na smartfony z systemem IOS i Android.

Gotowanie sous vide pozwala na zachowanie zarówno smaku jak i wszystkich cennych składników żywności. Mięso przyrządzane tą metodą jest niezwykle delikatne i niemalże rozpływa się w ustach. Dodatkową zaletą gotowania sous vide jest fakt, że potrawa po ugotowaniu może być zamrożona w woreczku, w którym była przygotowywana. Później wystarczy ją podgrzać w gorącej wodzie, a będzie smakowała identycznie jak przed zamrożeniem.

Aby przygotować żywność w niższej temperaturze, należy ją najpierw zamknąć w specjalnym woreczku za pomocą pakowarki próżniowej (dostępne w naszej ofercie). Pozwala to na obniżenie temperatury wrzenia wody w jego wnętrzu. Im niższa temperatura i bardziej zbita potrawa tym więcej czasu trzeba, aby ją ugotować metodą sous vide (nawet do kilku, kilkunastu czy kilkudziesięciu godzin). Aby móc kontrolować proces gotowania należy mieć odpowiednie do tego celu urządzenie (cyrkulator lub garnek/bemar). Oferowany model jest odpowiedzią na te wymagania i spełni wszelkie Państwa oczekiwania. Urządzenie posiada certyfikat CE.

Oferowany cyrkulator wykonany został z wysokiej jakości trwałej, odpornej na korozję i łatwej w utrzymaniu w czystości stali nierdzewnej. Śruba umożliwia stabilne zamocowanie urządzenia na krawędzi naczynia. Umieszczone na obudowie znaczniki określają wymagany minimalny i maksymalny poziom wody.

Cyrkulator jest niezwykle prosty w obsłudze dzięki wyposażeniu go w intuicyjny panel sterowania z dużym 4' ekranem dotykowym.

Pozwala on na ustawienie temperatury w zakresie od 5 do 95ºC z dokładnością do 0,1ºC oraz czasu pracy w zakresie od 1 min do 99 godz.

Urządzenie może być także obsługiwane z poziomu aplikacji na smartfony z systemem IOS lub Android. W aplikacji dostępnych jest 600 przepisów, co pozwala na dobranie idealnych parametrów gotowania.

Przy odpowiednich ustawieniach działanie urządzenia nie wymaga uwagi personelu, oznacza to bezproblemowe gotowanie.

 

Specyfikacja
Artykuł Cyrkulator do gotowania sous vide iVide Plus Junior
Nr katalogowy H222638
Stan artykułu Nowy
Materiał wykonania Stal nierdzewna
Zasilanie 230 V
Moc 1500 W
Wyświetlacz Tak (dotykowy)
Zakres temperatury 5 - 95°C
Timer 1 min - 99 godz
Maks. pojemność wlewcza 45 l
Klasa wodoodporności IPX7
Wymiary (DxSxW) 15,9 x 12,1 x 28,5 cm
Waga 1,6 kg

W skład zestawu wchodzą

  • Urządzenie do gotowania sous vide
  • Instrukcja obsługi

Opinie o produkcie (0)

Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.

Submit
Wersje językowe
Zaloguj się
Submit
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 503 508 200
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium