Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania próżniowego 1500W
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania iVide Plus Junior - H222638
Urządzenie do gotowania próżniowego marki SousVideTools sprawdzi się w szczególności w restauracjach specjalizujących się w kuchni molekularnej. Umożliwi gotowanie rozmaitych potraw metodą sous vide w dowolnym naczyniu o głębokości minimum 16,5 cm i pojemności do 45 l np. w pojemniku gastronomicznym, garnku itp. Zaletą oferowanego modelu jest możliwość jego obsługi przy pomocy aplikacji dostępnej na smartfony z systemem IOS i Android.
Gotowanie sous vide pozwala na zachowanie zarówno smaku jak i wszystkich cennych składników żywności. Mięso przyrządzane tą metodą jest niezwykle delikatne i niemalże rozpływa się w ustach. Dodatkową zaletą gotowania sous vide jest fakt, że potrawa po ugotowaniu może być zamrożona w woreczku, w którym była przygotowywana. Później wystarczy ją podgrzać w gorącej wodzie, a będzie smakowała identycznie jak przed zamrożeniem.
Aby przygotować żywność w niższej temperaturze, należy ją najpierw zamknąć w specjalnym woreczku za pomocą pakowarki próżniowej (dostępne w naszej ofercie). Pozwala to na obniżenie temperatury wrzenia wody w jego wnętrzu. Im niższa temperatura i bardziej zbita potrawa tym więcej czasu trzeba, aby ją ugotować metodą sous vide (nawet do kilku, kilkunastu czy kilkudziesięciu godzin). Aby móc kontrolować proces gotowania należy mieć odpowiednie do tego celu urządzenie (cyrkulator lub garnek/bemar). Oferowany model jest odpowiedzią na te wymagania i spełni wszelkie Państwa oczekiwania. Urządzenie posiada certyfikat CE.
Oferowany cyrkulator wykonany został z wysokiej jakości trwałej, odpornej na korozję i łatwej w utrzymaniu w czystości stali nierdzewnej. Śruba umożliwia stabilne zamocowanie urządzenia na krawędzi naczynia. Umieszczone na obudowie znaczniki określają wymagany minimalny i maksymalny poziom wody.
Cyrkulator jest niezwykle prosty w obsłudze dzięki wyposażeniu go w intuicyjny panel sterowania z dużym 4' ekranem dotykowym.
Pozwala on na ustawienie temperatury w zakresie od 5 do 95ºC z dokładnością do 0,1ºC oraz czasu pracy w zakresie od 1 min do 99 godz.
Urządzenie może być także obsługiwane z poziomu aplikacji na smartfony z systemem IOS lub Android. W aplikacji dostępnych jest 600 przepisów, co pozwala na dobranie idealnych parametrów gotowania.
Przy odpowiednich ustawieniach działanie urządzenia nie wymaga uwagi personelu, oznacza to bezproblemowe gotowanie.
Specyfikacja | |
Artykuł | Cyrkulator do gotowania sous vide iVide Plus Junior |
Nr katalogowy | H222638 |
Stan artykułu | Nowy |
Materiał wykonania | Stal nierdzewna |
Zasilanie | 230 V |
Moc | 1500 W |
Wyświetlacz | Tak (dotykowy) |
Zakres temperatury | 5 - 95°C |
Timer | 1 min - 99 godz |
Maks. pojemność wlewcza | 45 l |
Klasa wodoodporności | IPX7 |
Wymiary (DxSxW) | 15,9 x 12,1 x 28,5 cm |
Waga | 1,6 kg |
W skład zestawu wchodzą
- Urządzenie do gotowania sous vide
- Instrukcja obsługi
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.