Piec konwekcyjno-parowy z systemem myjącym 5 x GN 2/3
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Piec konwekcyjno-parowy z systemem myjącym 5 x GN 2/3 - B-117723
Zasilany jednofazowo, ze sterowaniem elektronicznym
Piec konwekcyjno-parowy marki Bartscher jest profesjonalnym urządzeniem przeznaczonym do użycia w lokalach gastronomicznych, restauracjach, bufetach, stołówkach i punktach zbiorowego żywienia. Oferowany model pozwoli na pieczenie nie tylko ciast, ale również potraw mięsnych, ryb, warzyw, pieczenie niskotemperaturowe a także pieczenie i gotowanie z użyciem pary. Urządzenie posiada certyfikat CE i spełnia wymagania Sanepidu.
Piec wykonany został z wysokiej jakości stali chromowo-niklowej, która jest nie tylko trwała i odporna na korozję ale także łatwa w utrzymaniu w czystości, dzięki czemu zachowa swój wygląd przez długi czas. Piec posiada drzwi z wygodnym uchwytem oraz podwójnym przeszkleniem. Szybę wewnętrzną można zdjąć, co ułatwia czyszczenie.
Pojemna komora mieści 5 rzędów prowadnic rozmieszczonych co 74 mm przystosowanych do pojemników i rusztów w formacie GN 2/3.
W zestawie znajduje się ruszt GN 2/3 oraz blacha GN 2/3.
Piec zasilany jest jednofazowo. Ciepło w komorze rozprowadzane jest równomiernie przez wentylator z rewersem. Funkcja nawilżania (bezpośredni natrysk wody) pozwala na przygotowanie delikatnych potraw. Piec wymaga podłączenia do ujęcia zmiękczonej wody pitnej (złącze 3/4”) i kanalizacji (złącze Ø 32 mm).
Piec sterowany jest elektronicznie, co daje użytkownikowi szeroki zakres kontroli, a tym samym bogaty wachlarz możliwości. Dotykowy wyświetlacz oraz pokrętło obrotowe umożliwiają ustawienie następujących parametrów pracy:
- program i fazy pieczenia - piec pozwala na zapisanie 99 programów pieczenia z maksymalnie 8 fazami gotowania w każdym z nich
- temperatura od 50 do 300°C
- czas pieczenia w zakresie od 0 do 599 min lub praca w trybie ciągłym
- wilgotność w komorze pieczenia
- prędkość wentylatora: 3 dostępne poziomy
Oferowany model umożliwia również gotowanie z użyciem dostępnej w naszej ofercie sondy termicznej (B-116009) w tym gotowanie delta T.
Funkcja Rack Control pozwala na jednoczesne przygotowywanie rozmaitych potraw na różnych poziomach pieca.
Piec wyposażony został w automatyczny 3-stopniowy system mycia z programem suszenia, który usprawni pracę w kuchni, ograniczając zaangażowanie pracowników.
Specyfikacja | |
Artykuł | Piec konwekcyjno-parowy Silversteam 5230DRS |
Nr katalogowy | B-117723 |
Stan artykułu | Nowy |
Materiał wykonania | Stal chromowo-niklowa CNS 18/10 |
Zasilanie | 230 V |
Moc | 3,3 kW |
Sterowanie | Elektroniczne |
Liczba poziomów | 5 |
Przystosowane do | GN 2/3 |
Odległość między poziomami | 74 mm |
Dostępne programy | 99 |
Liczba faz gotowania | 8 |
Regulacja temperatury | od 50 do 300°C |
Nawilżanie | Bezpośredni natrysk |
Podłączenie wody | 3/4" |
Odpływ wody | 32 mm |
Timer | 0 - 599 min / tryb ciągły |
Wentylator | 1 z rewersem |
Regulacja prędkości wentylatora | 3 poziomy |
Pieczenie z sondą | Tak (brak sondy w zestawie) |
Pieczenie Delta T | Tak (brak sondy w zestawie) |
Funkcja Rack Control | Tak |
Oświetlenie | LED (w drzwiach) |
Nóżki z regulacją wysokości | Tak |
Port USB | Tak |
System myjący | Tak |
Wymiary urządzenia (DxSxW) | 62 x 77,5 x 67,5 cm |
Waga urządzenia | 59,2 kg |
W skład zestawu wchodzą:
- Piec konwekcyjno-parowy
- Ruszt GN 2/3 - 1 szt.
- Blacha GN 2/3 - 1szt.
- Rura odpływowa PVC
- Wąż doprowadzający wodę
- Wąż doprowadzający środek myjący
- Instrukcja obsługi
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.