Piec konwekcyjno-parowy ze sterowaniem elektronicznym 10 x GN 1/1 | Silversteam 10111D
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Piec konwekcyjno-parowy 10 x GN 1/1 - B-117730
Zasilany trójfazowo, ze sterowaniem elektronicznym
Piec konwekcyjno-parowy marki Bartscher jest profesjonalnym urządzeniem przeznaczonym do użycia w lokalach gastronomicznych, restauracjach, bufetach, stołówkach i punktach zbiorowego żywienia. Oferowany model pozwoli na pieczenie nie tylko ciast, ale również potraw mięsnych, ryb, warzyw, pieczenie niskotemperaturowe a także pieczenie i gotowanie z użyciem pary. Urządzenie posiada certyfikat CE i spełnia wymagania Sanepidu.
Piec wykonany został z wysokiej jakości stali chromowo-niklowej, która jest nie tylko trwała i odporna na korozję ale także łatwa w utrzymaniu w czystości, dzięki czemu zachowa swój wygląd przez długi czas. Piec posiada drzwi z wygodnym uchwytem oraz podwójnym przeszkleniem. Szybę wewnętrzną można zdjąć, co ułatwia czyszczenie.
Pojemna komora mieści 10 rzędów wyjmowanych prowadnic rozmieszczonych co 74 mm przystosowanych do pojemników i rusztów w formacie GN 1/1 oraz blach piekarniczych 600 x 400 mm.
W zestawie znajduje się ruszt GN 1/1 oraz blacha GN 1/1.
Piec zasilany jest trójfazowo. Ciepło w komorze rozprowadzane jest równomiernie przez 2 wentylatory z rewersem. Funkcja nawilżania (bezpośredni natrysk wody) pozwala na przygotowanie delikatnych potraw. Piec wymaga podłączenia do ujęcia zmiękczonej wody pitnej (złącze 3/4”).
Piec sterowany jest elektronicznie, co daje użytkownikowi szeroki zakres kontroli, a tym samym bogaty wachlarz możliwości. Dotykowy wyświetlacz oraz pokrętło obrotowe umożliwiają ustawienie następujących parametrów pracy:
- program i fazy pieczenia - piec pozwala na zapisanie 600 programów pieczenia z maksymalnie 9 fazami gotowania w każdym z nich (300 programów zostało już wstępnie zainstalowanych)
- temperatura od 50 do 300°C
- czas pieczenia w zakresie od 0 do 599 min lub praca w trybie ciągłym
- wilgotność w komorze pieczenia
- prędkość wentylatora: 3 dostępne poziomy
Funkcja Rack Control pozwala na jednoczesne przygotowywanie rozmaitych potraw na różnych poziomach pieca.
Urządzenie posiada dodatkowe gniazdo elektryczne (500 W) pozwalające na podłączenie okapu kuchennego.
Z boku obudowy znajduje się także złącze USB oraz gniazdo do podłączenia bagnetowej sondy temperatury do precyzyjnego gotowanie Delta T.
Specyfikacja | |
Artykuł | Piec konwekcyjno-parowy Silversteam 10111D |
Nr katalogowy | B-117730 |
Stan artykułu | Nowy |
Materiał wykonania | Stal chromowo-niklowa CNS 18/10 |
Zasilanie | 400 V (3 NAC) |
Moc | 12,6 kW |
Sterowanie | Elektroniczne |
Liczba dostępnych poziomów | 10 |
Przystosowane do | GN 1/1 / blachy 600 x 400 mm |
Odległość między poziomami | 74 mm |
Dostępne programy | 600 (w tym 300 wstępnie zaprogramowanych) |
Liczba faz gotowania | 9 |
Regulacja temperatury | od 50 do 300°C |
Nawilżanie | Bezpośredni natrysk |
Podłączenie wody | 3/4" |
Timer | 0 - 599 min / tryb ciągły |
Wentylator | 2 z rewersem |
Regulacja prędkości wentylatora | 3 poziomy |
Pieczenie z sondą | Tak (brak sondy w zestawie) |
Pieczenie Delta T | Tak (brak sondy w zestawie) |
Funkcja Rack Control | Tak |
Oświetlenie | LED (w drzwiach) |
Nóżki z regulacją wysokości | Tak |
Gniazdo do podłączenia okapu | Tak (500 W) |
Port USB | Tak |
System myjący | Nie |
Wymiary urządzenia (SxGxW) | 89 x 83,5 x 106,5 cm |
Waga urządzenia | 120 kg |
W skład zestawu wchodzą:
- Piec konwekcyjno-parowy
- Ruszt GN 1/1 - 1 szt.
- Blacha GN 1/1 - 1szt.
- Wąż doprowadzający wodę
- Instrukcja obsługi
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.